19 دی

پیش‎بینی ده روند عمده تحول دیجیتال در سال 2017

تحول دیجیتال در حال دگرگونی و شکل‎دهی مجدد کلیه جنبه‎های زندگی، به‎ویژه دنیای کسب‎و‎کار است. تحول دیجیتال، به‎کارگیری فناوری‎های دیجیتالی (مانند موبایل، رسانه‎های اجتماعی، تحلیل داده، رایانش ابری و اینترنت اشیا) برای ایجاد تحول در عملکرد کسب‎و‎کار است. این تحول می‎تواند از طریق نوآوری در مدل کسب‎و‎کار، ارتقای فرایندهای اصلی سازمان و جذاب‎سازی بیشتر تجربه مشتری صورت پذیرد. نشریه فوربس، ده روند عمده تحول دیجیتال در سال 2017 را به‎شرح زیر پیش‎بینی کرده است:

-  قابلیت انطباق‎پذیری، بیش از هر زمان دیگری مورد نیاز است.
چه بخواهیم و چه نخواهیم، تغییرات بنیادینی در دنیای فناوری و کسب‎و‎کار در حال رخ دادن است! برنده کسانی هستند که بتوانند خود را با این تحولات محیطی منطبق نموده و از فرصت‎های آن بهره‎مند گردند.

-  تجربه مشتری، اهمیت روزافزونی خواهد یافت.
فراموش نکنید که ساخت یک تجربه خوشایند و جذاب دیجیتالی برای مشتری، هدف اصلی فرایند تحول دیجیتالی است.

-  نوآوری باید به سرعت رخ دهد.
نوآوری فعالانه و تهاجمی در حوزه فناوری‎های تحول‎آفرین، بهترین راه برای رقابتی ماندن در یک بازار است.

-  بهره‎گیری از نیروی کار از راه دور افزایش می‎یابد.
فناوری‎های موبایل این قابلیت را بیشتر فراهم می‎سازد که از استعدادهای برجسته در سرتاسر دنیا استفاده کنید.

-  فناوری ای‎پی‎آی (API) بیشتر در کانون توجه قرار می‎گیرد.
این فناوری، اسلحه مخفی تحول دیجیتال خواهد بود. شرکت‎هایی همچون ای‎بی (EBay) و پی‎پال به طور جدی به سمت آن رفته‎اند. کار این فناوری، ایجاد امکان استفاده از چندین پلتفرم در یک اکوسیستم است.

-  واقعیت افزوده و واقعیت مجازی کماکان رشد خواهد کرد.
موفقیت بسیار بزرگ بازی‎های رایانه‎ای همانند پوکمون‎گو، صنایع غیر بازی را نیز بیش از پیش متوجه قدرت این دو فناوری کرده است.

-  کلان‎داده و تحلیل آن
انتظار توجه بیشتر سازمان‎ها به بخش اعظم داده‎های موجود در محیط‎شان که هنوز تحلیل نشده باقی مانده است.

-  اینترنت اشیا در تحول دیجیتالی محوریت خواهد یافت.
از فناوری اینترنت اشیا برای ساختن شهرهای هوشمندتر و سازمان‎های ناب تر‎، بیشتر از قبل استفاده خواهد شد.

-  بازار ماشین‎های هوشمند و هوش مصنوعی داغ می‎گردد.
در سال 2017، تعداد بیشتری از دستگاه هاي دارای قدرت یادگیری و انطباق، جایگزین انسان در محیط‎های کاری و شهری خواهند شد.

-  سیلوهای سازمانی از بین می‎رود.
نگاه کارکردی و چندپارچه به سازمان دیگر جواب نمی‎دهد. با ایجاد پست‎هایی همچون مدیر ارشد دیجیتال (CDO)، هماهنگی و همکاری بیشتری در سازمان، حول تحول فناورانه صورت خواهد پذیرفت.

مهدی شامی زنجانی (عضو هیات علمی دانشگاه تهران)

خط ویژه: 88001511-021

با مهرالبرز
تهران- خیابان کارگرشمالی- تقاطع جلال آل احمد- خیابان شکراله پلاک109 -کد پستی 1413684491