24 ارديبهشت

سفر بیاد ماندنی دانشجویان و دانش آموختگان به کاشان

اردیبهشت 1396

ساعت 4 صبح، در خیابان کارگر شمالی نرسیده به جلال اوج سکوت تهران با صدای ترمز اتوبوس بیابانی شکسته شد.

کاپیتان مرتضی و راهنمای تازه از سفر رسیده مهدی اقبالی با چشمانی سرخ مملو از خواب از ماشین پیاده شده و شروع سفر دو روزه دانشجویان مهرالبرز به شهر گل و گلاب آغاز شد.

در این سفر 28 نفر از دانشجویان تمام قد اعلام آمادگی کردند تا خاطره ای به رنگ و بوی عطر گل محمدی به دفتر خاطرات تحصیلیشان اضافه کنند.

با گذشت دقیقه ها و رسیدن دانشجویان و دانش آموختگان از تمام مسیر های منتهی به خیابان شکرا...، ساعت 5:45 دقیقه کاپیتان با نواختن تک بوق ( بوق شهری نه بیابانی به صورت تک و کوتاه به دلیل رعایت عدم مزاحمت برای همسایگان ) و با عرض خیر مقدم به تمام مسافران از طرف راهنما سفر بازدید فرهنگی از شهر کاشان به حقیقت پیوست.

در ابتدا زمزمه صبحانه صبحانه از گوشه و کنار اتوبوس به گوش می رسید و با بیان اینکه صبحانه شیر و کیکی تهیه شده و در عوارضی بین شما تقسیم خواهد شد از زمزمه به همهمه تغیر ضرب آهنگ داد، با این حال با علم به اینکه هیچ چیزی شیرین تر از خواب صبح نیست اتوبوس بار دیگر در رویای شیرین تر از شربت گلاب به خواب کوتاه مدتی فرو رفت. با گذر از تمام استراحتگاه های مسیر اتوبان خلیج همیشه فارس خواب بر مسافران تلخ گشت!! و در نهایت با توقف در استراحتگاه مارال همراهان سفر به صرف صبحانه سلف سرویس دعوت شدند و تمام آنان لبیک گویان عازم شدند.پس از توقف طولانی که دلیل آن پر واضح است!!! پس از تاخیر طولانی مدت جهت دل کندن جمعی از دوستان که تا دندان خود را از مواد غذایی مسلح کرده بودند سفر به شهر کاشان از سر گرفته شد.

در ابتدا پس از گذر از پلیس راه کاشان اولین مکان بازدید حمام فین کاشان بود که با جوی اب های فیروزه ایی رنگ خود بر ما ثابت کرد که ما در کاشان هستیم.پس از توضیحات راهنما و بیان تاریخ و سبک معماری باغ فین دانشجویان و دانش آموختگان بازدید خود را از گوشه و کنار باغ آغاز کردند تا با لنز های دوربین های خود تمام زیبایی ها را به تصویر بکشند.

با خوش قولی هرچه تمام تر!!! با جمع شدن تمام مسافران در محل مقرر توقف بعدی ما از زبان راهنما بیان شد: تپه های سیلک... ، بنایی به قدمت 6000 سال، قدیمی ترین زیگورات ایران، طولی نکشید که خود را در تیغه 90 درجه افتاب در تپه های سیلک یافتیم و لذت قدم زدن در آرامش و شندین زمزمه باد از قصه گویی از تمام خاطرات تمدن 6000 ساله را آغاز کردیم. در ساختمان موزه که کاوشات این تپه ها در آن به نمایش گذاشته شده بود وحضور پیرمرد جوان دلی که از زمان جوانی تا به امروز با کاوش در این تپه ها کوله باری از خاطرات گذشته را حمل میکرد با تعریف آن خاطرات تک تک بازدیدکندگان را با خود به عمق تاریخ برد.

با گذشت ساعت ها یکی پس از دیگری ناقوس های گشنگی نهار به صدا در میآمد و سر انجام به میعاد گاه نهایی برای سپری کردن باقی مانده روز اول سفر رسیدیم، روستای کوهپایه ایی برزوک، روستایی خوش آب و هوا با باغستان هایی از میوه ها و شاه توت های نامدارش که تنها شهرت دشت های  گل محمدی آنجا زبانزد شده است با ادعای تولید 70 درصد گل های محمدی برای صنعت گلاب گیری کاشان که با دیدن بر این ادعا به اطمینان رسیدیم و دیدن صحنه های آمادگی مردم برای برپایی جشن نیمه شعبان با برپایی دیگ های آش که با آتش ذغال حرارت میدید و ظرف های بزرگی که شربت هایی که طعم گلاب آن مرح جان میشد تمام دانشجویان و دانش آموختگان را به شور و شعف وا داشت.

با صرف نهار در تنها رستوران روستا که حال هوای روستایی را با بالکن های خود با منظره کوهستان و باغ ها دو چندان کرده بود و خنکا نسیمی که شروع به وزیدن بود لذت صرف نهار را دو چندان کرده بود.

با استراحت نه جندان کوتاه مدت در بالکن های فرش شده و تخت های فصیح پس از اقامه فریضه نماز جماعت دوستان به وعده نهایی بازدید رسیدیم، گلاب گیری، در طول مسیر برای رسیدن به کارگاه گلاب گیری مردم بومی آنجا با تمام جان و دل از تمام مسافران پذیرایی کرده و دعوت خواهی خود را با پخش سینی های مالامال از شربت های پایه گلاب در اتوبوس و دود کردن اسفند و صرف اش های بار گزاشته شده در درب منازل خویش ما را به صد باره شرمنده کرده و دوستان همسفر به هیچ تعارفی دست رد نزده و آن را گوارای وجود خود خوانده!!.

با حضور در کارگاه گلاب گیری با شرح از تمامی مراحل و شناختن انواع گلاب، همسفران صندوق ماشین کاپیتان را مالامال از عرقیجات کرده و سنت سوغاتی خریدن را ادا کردند.

با نزدیک شدن به ساعات پایانی روز و غروب خورشید با حضور بر بلند ترین نقطه روستا همه ما پس از صرف هندوانه ایی شیرین به تماشای غروب سرخ کاشان نشستیم و در آرامش تمام روح خود را جلا دادیم.

پس فرونشستن روشنایی روز و دیدن آسمان پر ستاره به اقامتگاه های هماهنگ شده که از خانه هایی با سبک و معماری روستا بود همه مسافران تمام خستگی و برپایی زود هنگام از خواب صبح خود را جبران کرده و به خوابی پر از آرامش در هوایی پاک رفتند.

22 اردیبهشت 1396

با قرار آماده شدن در راس ساعت 7 صبح و عزیمت به محل صرف صبحانه و خنک هوای صبح با دیدن سماور های ذغالی و حلیم بومی منطقه معروف به اش امام حسینی تمام خاطرات خوش را از روستای برزوک به حد نهایت رساند.

با ادامه دادن مسیر به سمت نیاسر و در اختیار بودن زمان آزاد برای بازدید از آتشکده چهارطاقی، آبشار نیاسر و غار رییس و پیاده روی طولانی به سمت برگشت از مسیر و میعادگاه برای بازگشت پس از گم شدن های طولانی تنی از همسفران با صرف میان وعده به سمت شهر کاشان روانه شدیم.

آخرین نقطه از سفر دو روزه شهر گل و گلاب به خانه تاریخی مهینستان راهب رسیدیم که تمام زیبایی های یک خانه اصیل ایرانی در آن متبلور بود و با گشت و گذار و استراحت در بهارنشین آن پس از صرف نهار جوجه ترش و دیزی پس از اقامه نماز به سمت شهر تهران عازم شدیم و در راه صدای خنده ها و قهقهه های از ته دل  طنین انداز گشته و با از خاطر بردن ترافیک های عصر تهران با برگشت به موسسه به سفر خود پایان بخشیدیم و تمام لحظات آن را برای مدتها همچون سفر های اصفهان و مشهد به ذهن هایمان خواهیم سپرد.

کانون فرهنگی هنری مهرآیین با حمایت معاونت دانشجویی فرهنگی اقدام به برگزاری این بازدید فرهنگی داشته و از تمام همسفران تشکر فراوان دارم و تشکر ویژه ای از آقا مرتضی برای رانندگی با صبر و حوصله و دادن اطمینان خاطر به همه ما به جهت رانندگی خوب و آقا سید مهدی اقبالی، راهنمای درجه یک که همه زحمتهای ما را به جان خرید و ما را همراهی نمود.

خط ویژه: 88001511-021

با مهرالبرز
تهران- خیابان کارگرشمالی- تقاطع جلال آل احمد- خیابان شکراله پلاک109 -کد پستی 1413684491