24 تیر

10 روند اصلی یادگیری الکترونیکی در سال 2017

1- یادگیری بر مبنای موقعیت

در سال جدید پذیرش گسترده‌تر یادگیری خرد (Micro Learnig) و طراحی یادگیری دیجیتالی که نیازهای یادگیرندگان مدرن را هدف می گیرد، مورد انتظار می باشد. تیم‌های یادگیری و توسعه از طراحی های پیشرفته ای استفاده خواهند کرد که دوره‌های یادگیری الکترونیک خسته کننده مانند دوره های آشنایی کارکنان جدید با محیط کار (Onboarding)  را مدرن می‌سازد.

جهان یادگیری و توسعه به این ایده رسیده که ما باید برای یادگیری الکترونیک پا را فراتر از رویکردهای مبتنی بر منابع بگذاریم. ما باید به رویکردهای چند وجهی فکر کنیم که با موقعیت های مختلف سازگار هستند و همچنین متناسب با نیازها ارائه می شوند.

2. ارتباط دوطرفه در یادگیری

تغییر دادن طرز تفکرتان درباره یادگیری، به شما کمک کند که به جای افتادن در دام عدم سازگاری با نیازهای یادگیرندگان، محتوایتان را متحول سازید. در حال حاضر گرفتن بارخورد از یادگیرندگان محتوا راحتتر از همیشه است چرا که شما می‌توانید از ورود‌ی کاربران، ایده‌های آنها، مواردی که خواهان دیدن آن هستند یا چیزهایی که در آن نیاز به کمک دارند مطلع شوید.

برای مثال از نرم افزارهای مدیریت آموزش الکترونیک استفاده کنید تا از قبل نیازها و خواسته ها را بسنجید. برخی نظرسنجی‌ها، پرسشنامه‌ها یا محتواهایی که افکار را بارور می سازد ارسال نمایید، ایده ها را جمع آوری نموده و سپس استراتژی‌های خود را حول آن شکل دهید.

3. استفاده بهتر از داده

استفاده هوشمندانه از داده می‌تواند به شکل دادن تجارب یادگیرندگان کمک کند. برای مثال، با استفاده از Elucidatشما می‌توانید تحلیل‌ها را ببینید و سریعا متوجه شوید که کجای محتوای یادگیری الکترونیکتان نیاز به بهبود دارد.

داده‌ها، روش هوشمندی را برای محتواهای یادگیری شخصی سازی شده‌ فراهم می‌کنند. برای مثال با ارائه زنده نتایج نظرسنجی ها در شبکه های اجتماعی، به یادگیرندگان نشان می دهند که چگونه طرز تفکر آنها با همسالانشان متفاوت می باشد. محتوای شخصی سازی شده و دسترسی به صفحه‌های معین محتوا  مطابق نیازهای افراد، به خاطر این است کهآنها به سوالات از Aتا  Fبه روش معینی پاسخ داده اند.

4. ویدئو، ویدئو و ویدئو

استفادهازمحتوای ویدئویی رو به افزایش است. ویدئو تا سال 2019، 80 درصدِ ترافیک اینترنتی سرتاسر جهان را به خود اختصاص می‌دهد. انتظار می‌رود تا سال 2019 کاربران در هر ثانیه تقریبا یک میلیون دقیقه محتوایِ ویدئویی را به اشتراک بگذارند. بنابراین، پروژه‌های مارک زاکربرگ در فیسبوک در مورد اینکه "تا 5 سال آینده ویدئو بیشترین محتوای به اشتراک گذاشته شده در فیسبوک خواهد شد" دیگر تعجب برانگیز نیست.

این روند باعث ایجاد فرصتی جهت یکپارچه کردن پلتفرم‌های ویدئویی، یادگیری از طریق شبکه‌های اجتماعی و یادگیری از طریق ویدئو برای دوره‌های آموزشی‌تان می‌شود. شما می‌توانید از نرم‌افزارهای مدیریت مثل Elucidatبه عنوان پلتفرم ویدئویی استفاده کنید و در آن کلیپ‌هایی از یوتیوب، ویمئو، وایروکس و غیره قرار دهید و البته شما می‌توانید سناریوهایی حول آنها بسازید یا ویدئوهای تعاملی ایجاد کنید.

انتظار می‌رود اشتراک ویدئو در میان کارمندان بیشتر رواج یابد و پخش زنده‌ی ویدئو بیشتر از طریق پلتفرم‌های ویدئویی مانند اپلیکشن پریسکوپ دیده یا به اشتراک گذاشته ‌‌شود.

5. یادگیری خرد

یادگیری خرد فراتر از یک  علاقه زود گذر بوده و ساختاری را برای ارائه کردن محتوای یادگیری فراهم می نماید. محتواها در این ساختار مختصر و متمرکز بوده و با چالش‌های منظم  و ممتد و یکسری جایزه همراه می باشد. یادگیری خرد در ایالات متحده رشد عظیمی داشته و در حال کسب محبوبیت در سرتاسر جهان می باشد. شما ممکن است یادگیری خرد را در اپلیکیشن‌های یادگیریی مانند Duolingoتجربه کرده باشید که استفاده آنها در میان یادگیرندگان رو به رشد می باشد.

در سال جدید بیشتر بر رویکردهایی تمرکز می‌شود که از یادگیری خرد شخصی سازی شده و محتواها در اندازه‌های قابل هضم استفاده می نمایند.

6. یادگیری الکترونیک در شبکه‌های اجتماعی

در اکثر سازمان‌ها، یادگیری در شبکه‌های اجتماعی و یادگیری غیررسمی حول تجارب یادگیری الکترونیک رخ می‌دهد. قدرت فوق العاده زیادی در نظرسنجی شبکه‌های اجتماعی وجود دارد جایی که یادگیرندگان‌ می‌توانند امتیاز و نظر خود را در مورد چیزی مثل ویدیو ارائه کنند و سپس دیدگاه دیگران را در مورد آن ببینید. این روند یادگیرندگان را قادر می‌سازد که فضاهای خاکستری را کشف کنند؛ به جای فضاهای سیاه و سفید محض یا فضاهای درست و نادرستی که یادگیری الکترونیک در گذشته اغلب به آن محدود می‌شد.

7. گزینش محتوا

گزینش محتوا در سال 2017 رشد پیدا خواهد کرد و انتظار می‎‌رود که محتواهای یادگیری الکترونیکِ مبتنی بر کاربر، شامل وبلاگ‌ها، فروم ها، راهنمایی‌ها، ویدیوها و مقاله‌ها به طور دقیق‎تر برای هر کاربر ارائه شود. این روند به تیم‌های آموزش کمک خواهد کرد که مجموعه‌های جامع و مدرنی از محتوا تولید کرده و از طریق یک یا چند منبع طراحی شده به کاربران ارائه دهند.

8. یادگیری موبایلی

حدود 70 درصد از یادگیرندگان به محتواهای آموزشی از طریق موبایل دسترسی دارند. به همین دلیل پیش بینی می‌شود که محبوبیت یادگیری موبایلی در سال 2017 افزایش بیابد. گاهی اوقات یادگیرندگان بسته به موقعیت یا نیازهایشان یک ابزار را کنار گذارده و از ابزار دیگری استفاده می‌کنند.

واکنش پذیر شدن مطالب سایت ها در صفحه نمایش موبایل به کندی پیش رفته که امید است این روند تسریع شود.

9. پشتیبان عملکرد

در سال 2017 تیم‌های یادگیری و توسعه‌، نیازهای پشتیبانی حین کار را برای هر پروژه در نظر دارند. شما یادگیرندگان بیشتری را خواهید دید که موتورهای جستجوی  یوتیوب و گوگل را به عنوان اولین مرجع حل مشکل انتخاب می‌کنند مخصوصا هنگامی که آنها نیاز فوری دارند. این  روند باعث خواهد شد که محتواهای مناسب و تجربه یادگیری الکترونیک توسعه بیابند. راه برای محتواهای تقویت کننده عملکرد گشوده خواهد شد که منجر به افزایش صلاحیت، اندیشه، اکتشاف و رشد شخصی از طریق مطالب چالش برانگیز و مهیج می گردد.

10.پا را فراتر از یادگیری الکترونیک بگذارید

انتظار می رود در سال 2017 بحث و مجادله بر سر نام "یادگیری الکترونیک" ادامه پیدا کند. فارغ از اینکه آن را "یادگیری آنلاین" بنامید یا "توانمندسازی دیجیتال"، مهم این است که بدانید یک طرز تفکر جدیدبرای مدرنسازی طراحی یادگیری مورد نیاز است. عباراتی مثل "یادگیری الکترونیک" بسیار گسترده تر از پنج شش سال قبل شده است. در مورد روش جدید یا نام جدید در این حوزه  حساس نباشید چرا که در نهایت طی چند سال آینده ناگزیر تغییر خواهد کرد.

پذیرای یادگیری مدرن ابری و مشارکتی که ارمغان تکنولوژی جدید می باشد، باشیم و بر سر نام آن اختلاف نداشته باشیم.

منبع: اسکیل ما | https://elearningindustry.com

خط ویژه: 88001511-021

با مهرالبرز
تهران- خیابان کارگرشمالی- تقاطع جلال آل احمد- خیابان شکراله پلاک109 -کد پستی 1413684491