03 مهر

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم؛حرکت پر امید مهرالبرز همگام با مسیر جهانی دانشگاه های کارآفرین‎

دکتر وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روز گذشته با حضور در پنجمین جشنواره مهریاد، که به مناسبت تقدیر از برگزیدگان آموزشی، پژوهشی و دانشجویی موسسه آموزش عالی مهرالبرز، آمار علمی کشور را ارائه نمودند، طبق گزارش پایگاه نوآوری جهانی که کشورها را براساس محورهای مختلف بالغ بر 85 شاخص مورد ارزیابی قرار می دهد، رتبه ایران در سال 2013 و در سطح جهانی 113 و در سال 2017 به 75 تغییر یافته ، که به  رتبه چهلم ارتقا یافته ایم که عمدتا این تغییر در بحث آموزش عالی بوده است.

وضعیت دانشگاه های ایران در پایگاه رتبه بندی TIMES، در ابتدای دوره یازدهم ریاست جمهوری کشور بدین شکل بود که تنها یک دانشگاه در این پایگاه ثبت و اعلام گردیده بود که این عدد امسال به 18 دانشگاه به عنوان دانشگاههای برتر دنیا به ثبت رسیده است.

علی رغم خبرهای منتشر شده مبنی بر کاهش تولید مقالات علمی در کشور، سهم ایران در سال 2013 در تولید مقاله علمی در جهان1.3% بوده است که امسال این عدد در پایگاه ISIاین عدد به 1.95% و در پایگاه اسکوپوس 1.97% رسیده است.

در 25 کشور برتر دنیا، نرخ رشد ایران رتبه 25 بوده است که هم اکنون ما با رشد 20% رتبه اول را داریم، که این ارقام در پایگاههای معتبر دنیا قابل مشاهده می باشد.

تاکید ما برروی تولید مقاله برتر است، که سهم ما در سال 2012 در تولید ده مقاله برتر 0.8% بوده است که امسال این عدد به 2.4% رسیده که این بسیار ارزشمند است.از لحاظ رتبه بندی در رشته های مهندسی نیز رشد بسیار خوبی در سطح جهانی داشته ایم.

رتبه جهانی ایران در سال 2018

رتبه جهانی ایران در سال 2013

عنوان رشته

مهندسی اقیانوس

مهندسی هوا و فضا

مهندسی انرژی

مهندسی عمران

مهندسی شیمی

مهندسی صنایع

مهندسی نانو

خوشبختانه طبق آمار منتشر شده از سوی پایگاههای اطلاعاتی وضعیت علمی نسبی بسیار بالایی در منطقه را داریم.که رتبه علمی ایران در منطقه در پایگاه اسکوپوس رتبه اول و در پایگاه ISIرتبه دوم اعلام شده است.

لازم به ذکر است محورهای مورد بررسی شده در این نوع پایگاه ها، "پژوهشی"، "آموزشی" و " نظام ارتباطات بین الملل" است.

وی در جشنواره موسسه آموزش عالی مهرالبرز بیان نمود حرف ما در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اینست که ما از تولید و انتشار مقاله گذشته ایم و نیاز به یک تحول و ورود به یک عرصه جدید داریم. در دنیا این تغییر چندین سال هست که از سوی دانشگاهها انجام شده است، حضور شرکت های دانش بنیان در کنار دانشگاه ها، وجود آن  تحولی بزرگ در اقتصاد کشور ها پدید آورده است.

هدف این است که نظام آموزشی و علمی ما مبتنی بر مجموعه ای از شاخص های جدید باشد که شاخص های که ما روی آن تاکید داریم "نظام نوآوری" است. خروجی این نظام "دانشگاه کارآفرین" است، بدین معنی که دانشگاهی که دانش آموختگان آن افراد خلاق، اثرگذار و منشاء تحول در جامعه است.

در حال حاضر دیگر کشور نباید مثل گذشته کارمند تولید کند، و نظام آموزشی و علمی کشور به سمتی می رود که خروجی دانشگاهها خود خلاق موقعیت شغلی جدید است.این تحول نیازمند ایجاد یک اکوسیستم است، یعنی جامعه غربی خود دانشگاه به عنوان یک اکوسیستم است، بدین معنی که چرخه علم تا ثروت آن، از کلاس آموزشی، مرکز پژوهشی، مرکز نوآوری، مرکز رشد، مرکز کارآفرینی و... همه در کنارهم در یک دانشگاه وجود دارد که با وارد شدن صنعت به دانشگاه این پیوند قوی برقرار می گردد.

خروجی این دانشگاه وارد یک اکوسیستم دیگری می شود که این تعامل را باید باهمدیگر باهم داشته باشند که ارزش افزوده دانشگاه ایجاد می کند و عناصر بیرونی با تعامل با دانشگاه اقتصاد دانش بنیاد را رقم می زنند که خوشحالم مهرالبرز نیز در مسیر دانشگاهی کارآفرین و دانش بنیان حرکت می نماید.

پس انتظار می رود که بتوانیم در کشور دانشگاهی را داشته باشیم که نسل سوم باشد و فرهنگ زندگی در این اکوسیستم را نیز ایجاد کند.

ما اعتمادمان این است که دانشگاه محیطی را ایجاد کند که زمانی که دانشجویی فارغ التحصیل می شود احساس کند که انباشتی از تجربه و دانش را همراه خود می تواند وارد جامعه کند و اثرگذاری بهتری داشته باشد و جز سرمایه های نامشمول کشور گردند.

خط ویژه: 88001511-021

با مهرالبرز
تهران- خیابان کارگرشمالی- تقاطع جلال آل احمد- خیابان شکراله پلاک109 -کد پستی 1413684491