13 تیر

آخرین بازدید علمی سال تحصیلی 97-1396، در بزرگ ترین پروژه عمرانی کشور برگزار شد

به گزارش معاونت دانشجویی-فرهنگی مهرالبرز، در ساعت 7:30 دقیقه مطابق اعلام قبلی در محل موسسه دانشجویان محترم حضور بهم رسانده و به سمت محل نقطه صفر آزاد راه تهران شمال حرکت کردند، این گروه در ساعت هشت صبح به محل کارگاه نقطه صفر آزاد راه رسیدند و با استقبال جناب آقای خیراندیش در جلسه با معاون محترم طرح و توسعه آزاد راه و مدیر طرح آزاد راه آقایان مهندس توکلی و جناب آقای مهندس شعاری به صرف صبحانه و شنیدن توضیحات جامع جناب آقای توکلی پرداختند.
آقای توکلی با عنوان این که دسترسی به پروژه های عمرانی برای دانشگاه ها دشواری هایی دارد و آزاد راه تهران شمال به واسطه تعلیق طولانی نگاه متفاوتی از واقعیت خود را به بیرون منعکس کرده،و به این واسطه بستری را فراهم کرده که گروه های مختلف دانشجویان با حضور در این بستر با این پروژه آزاد شوند.
هرچند بازدید هزینه هایی را بر مجموعه پذیرنده وارد می کند و از این روی نیازمند نظام مند بودن است.
ایشان ضمن بیان هدف ساخت آزاد راه تهران شمال که ایجاد اتصال کریدور شمال جنوب است و هدف فرعی آن ایجاد ارتباط نزدیک تر مرکز و شمال کشور .
ایشان با بیان این که راه فعلی یعنی جاده چالوس بازیبایی فوق العاده می تواند جذابیت های ویژه ای داشته باشد اما کشش بار ترافیکی را ندارد.سفرها با توجه به کشش کم باعث ایجاد استرس در مسافران می شود که آزاد راه این مساله را حل خواهد کرد.

از آغاز پروژه به مدت شانزده اسل یعنی پیش از سال 94 پیشرفت فیزیکی پروژه اندک بوده است.اما از سال 94 با تامین های انجام شده توسط دولت و بنیاد مستضعفان به عنوان سرمایه گزارن بهبود یافته است.
ایشان عنوان داشتند بینیاد مستضعفان و دولت دو سرمایه گزار طرح هستند که هر کدام پنجاه دصد سرمایه گزاری دارند،و قرار سرمایه بنیاد از طریق دریافت عوارض و همینطور دریافت زمین هایی در سایر استان ها و خارج از محیط آزاد راه در طول بازه ای چند ساله بازگشت کند.
ایشان سپس با بیان ویژگی های مربوط به پروژه از جمله وجود صد و هشتاد تونل و نود پل و حجم عظیم خاکبرداری به بیان تفاوت های بین این آزاد راه و سایر نومنه های داخلی پرداختند،ایشان بابیان این که نود درصد مسافت این پروژه با عوارض مواجه است که خود حجم کار به شدت افزایش می دهد عنوان کردند این پروژه با داشتن تونلی با طول 6450 متر بزرگترین تونل کشور را در خود جای خواهد داد و برای حفر آن قرار است که یک دستگاه  تی بی ام با قطر 13 و نیم متر که بیشترین قطر این دستگاه در کشور است از آلمان وارد شود.و تونل شرقی البرز این آزاد راه گشایش یابد.
ایشان با عنوان این که بیش از 3500 نفر در این پروژه مشغول به کار هستند بیان داشتند برای متخصصین مجرب این پروژه محفل فوق العاده ای برای آغاز کار کرد.
سپس مهندس آروین به بیان توضیحاتی پیرامون پروژه پرداختند و با بیان طراحی بصری با استفاده از مشاوران متخصص و .. و نیز بررسی آمارهای پیشرفت پروژه جزییات بیشتری را برای بازدید کنندگان عنوان داشتند.

پس از این مرحله دانشجویان با یک دستگاه خودرو ون متعلق به شرکت مطابق برنامه زیر شروع به بازدید از بخش های گوناگون پروژه کردند،از جمله ورودی و تونل های 5 و 6 و نیز بررسی نحوه طراحی پل های فاز یک و تبدیل سازه فوقانی در باز طراحی از بتونی به فلزی و همچنین مسائل مربوط به تملیک و راه های روستایی و همچنینی دستگاه لایزینگ در وردی تونل ها و نیز ساخت بزرگراه بتونی با استفاده از ابزار های ایجاد شده،تونل های 13 و 14 و تونل های گونانگون تا انتهای فاز یک در تمامی بخش جناب آقای مهندس شعاری مدیر طرح به بیان توضیحات تفصیلی در مرود قطر بتن ریزی انجام شده،مسلح بودن یا نبودن بتن در بخش های گوناگون،نحوه ایزولاسیون تونل ها و... پرداختند.