06 ارديبهشت

انتشار دستاورد محققان دانشگاه صنعتی شریف برای تشخیص کرونا در دو سایت علمی معتبر جهان اسلام

دستاورد محققان دانشگاه صنعتی شریف با عنوان "سامانه هوشمند تشخیص کووید 19" در دو سایت معتبر جهان اسلام COMSTECH و ISLAMIC WORLD ACADEMY OF SCIENCES منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، تیم تحقیقاتی دانشگاه صنعتی شریف به سرپرستی دکتر حمید رضا ربیعی استاد هوش مصنوعی و با همکاری دکترحسین قناعتی استاد رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه تحقیقاتی و همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران، اصفهان، کرمان، مرکز رادیولوژی تهران و بیمارستان بقیه الله، موفق به توسعه سامانه‌ای هوشمند به عنوان دستیار متخصصین رادیولوژی گردیده است که سرعت و دقت تشخیص کوید 19 را از طریق پردازش تصاویر سی تی اسکن قفسه سینه افزایش می‌دهد. سامانه تشخیص پنومونی کوید 19 با استفاده از نوآوری در پیش پردازش این تصاویر و الگوریتم‌های یادگیری ژرف می‌تواند ناهنجاری‌هایی که در مراحل ابتدایی در تصاویر سی تی اسکن قفسه سینه دیده نمی‌شوند را تشخیص داده و حجم ناحیه عفونی را نیز در مدت زمان بسیار کوتاهی با دقت بسیار بالا محاسبه نماید. این سامانه با ویژگی‌های منحصر به فرد جزو معدود سامانه‌های موجود دنیا با دقت و سرعت بالا در تشخیص کوید ۱۹ است.

اخیرا این دستاوردِ محققان دانشگاه صنعتی شریف در دو سایت علمی معتبر جهان اسلام، کامستک (COMSTECH) و آکادمی علوم جهان اسلام (ISLAMIC WORLD ACADEMY OF SCIENCES)  منتشر شده است.
گفتنی است؛ کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی یا به اختصار کامستک (COMSTECH) به منظور افزایش همکاری‌های علمی و ارتقاء سطوح ارتباطات علمی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) تأسیس شده است. این کمیته با هدف و تأکید بر توسعه آموزش‌های تکمیلی، سرمایه‌گذاری در بخش تحقیقات، توجه ویژه به فناوری اطلاعات، مبادله اطلاعات میان کشورهای اسلامی و جلوگیری از فرار مغزها شکل گرفته است.
همچنین، آکادمی علوم جهان اسلام به منظور ارتقاء جنبه‌های مختلف علوم و فن‌‌آوری در جهان اسلام و ارتقاء سطح علمی کشورهای اسلامی در سال 1986 به پیشنهاد سازمان کنفرانس اسلامی بنیان نهاده شد. برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی، ایجاد زمینه فعالیت‌های مشترک با نهادهای دولتی و غیردولتی در سطح جهانی، اعطاء جوایز و انتشار نشریات و کتب علمی از فعالیت‌های این آکادمی است. ضمنا آکادمی سعی دارد به واسطه تعریف پروژه‌های علمی و فن‌آوری مشترک زمینه همکاری‌های علمی بین کشورهای مختلف را ایجاد کرده و با شناسایی مشکلات کشورهای اسلامی، جهان اسلام را جهت رفع این معضلات متحد کند. کشورهای ایران، ترکیه، تونس، سنگال، سودان، کویت، مالزی، پاکستان، اردن، مراکش و اندونزی از اعضای آکادمی علوم جهان اسلامی هستند.

پیش تر در این راستا خبری منتشر کرده بودیم که می توانید با مراجعه به این لینک اطلاعات بیشتر را مطالعه نمایید

منبع: سایت دانشگاه شریف