مهندسي فناوري اطلاعات-مدیریت سیستم های اطلاعاتی

امروزه فناوري اطلاعات و ارتباطات به عنوان يک فناوري تواناساز و فرابخشي در تمامي حوزههاي اجتماعي, اقتصادي و کسب و کار مطرح ميباشد. در هزاره سوم فناوري اطلاعات يکي از عمده‌ترين محورهاي تحول و توسعه در دنيا محسوب مي‌شود. امروزه دستاوردهاي ناشي از فناوري اطلاعات چنان با زندگي بشر تلفيق گرديده که توقف در مسير آن باعث ايجاد اختلال در جامعه و حتي رفاه و آسايش جامعه بشري ميشود. از اين‌رو بسياري از کشورها جهت عموميت بخشيدن به استفاده از فناوري اطلاعات دست به اقدامات خرد و کلاني زده‌اند که آموزش آکادميک فناوري اطلاعات يکي از اين موارد است.
نگاه فني و جامع به چرايي (Why), چيستي (What) و چگونگي (How) فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT) در حوزه اکادميک در رشته مهندسي فناوري اطلاعات تبيين شده است. اين رشته در سه مقطع کارشناسي, کارشناسي ارشد و دکتري تخصصي امروزه در دانشگاههاي معتبر ارائه ميگردد. مطالعه، طراحي، ساخت، راه‌اندازي، نگهداري سيستم‌هاي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري، جمع‌آوري، سازمان‌دهي، طبقه‌بندي و انتقال اطلاعات، مهم‌ترين اهدافي است که مهندسي فناوري اطلاعات آن را دنبال مي‌کند.
 مهندسي فناوري اطلاعات رشته‌اي است كه هدف آن پر كردن فاصله مابين علوم  رايانه و كاربردهاي آن در کسب و کار و سازمانها است. در اين رشته كارشناساني تربيت مي‌شوند كه هم با علوم نرمافزاري و سخت افزاري و فناوريةهاي اطلاعاتي آشنا هستند و هم با اصول مديريت سازماني آشنايي دارند. اين رشته با توجه به نيازهاي موجود در سالهاي اخير در دانشگاه‌هاي كشور تاسيس شده و رو به رشد است.
اين رشته در مقطع كارشناسي ارشد داراي گرايش‌هاي زير است:
1.    مديريت سيستم‌هاي اطلاعاتي
2.    امنيت اطلاعات
3.    تجارت الكترونيكي
4.    شبكه‌هاي كامپيوتري
5.    مهندسي (IT)

مديريت سيستم‌هاي اطلاعاتي (Information Systems Managment) درواقع کاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات ا در پشتيباني از فعاليتهاي کسب و کار و اقدامات سازمان ميباشد, مديريت کسب و کار پوياي امروز نيازمند بکارگيري سيستم هاي اطلاعاتي و نرمافزارهاي سازماني است و در اين ميان همواره افرادي با قدرت تحليل بالا و زاويه ديد و پيشينه کسب و کار مورد نياز هستند تا فرايندهاي کسب و کار را تحليل و با طراحي و توسعه سيستم هاي اطلاعاتي و نرمافزارهاي مورد نياز آن کسب و کار, سازمانها را بارور نمايند. از اين رو دانش آموختگان اين رشته تحصيلي نياز دارند تا بياموزند که چگونه نيازمنديهاي اطلاعاتي يک سازمان را تحليل کنند, اين نيازها را به صورت ويژگي هاي کارکردي و غير کاکردي سيستمها ترجمه  و سپس در صدد طراحي يک سيستم مکانيزه رايانهاي (نرم افزار سازماني), در جهت رفع نيازمنديةهاي تحليل شده برآيند, و در نهايت پيادهسازي, آزمون توسعه و فرايند عملياتي سازي سيستم طراحي شده را راهبري نمايند. به منظور برنامه ريزي و توسعه يک سيستم اطلاعاتي که پاسخگوي نيازمندي هاي کاربران باشد, يک متخصص مديريت سيستمهاي اطلاعاتي بايستي با ساختار سازماني, اهداف کسب وکار, فرايندهاي کاري (شامل روالها و رويههاي کاري و چگردشاطلاعات ميان پروسه ها) و با چگونگي برقراري ارتباط موثر با کاربران آشنا بوده و دانش طراحي سيستم پاسخگوي نيازهاي ذينفعان و کاربران را داشته باشد.
در دانشگاه مهر البرز با توجه به سابقه آموزشي و ارتباط نوع کارکرد اين دانشگاه مجازي با فناوري اطلاعات, دانشجويان مي توانند در گرایش مدیریت سیستمهای اطلاعاتی رشته مهندسی فناوری اطلاعات تحصیل نمایند

1.    طراحی, تولید و پیادهسازی سیستمهای اطلاعاتی و نرمافزارهای مورد نیاز سازمانها
2.    ایجاد بسترهای مورد نیاز پشتیبانی فرایندهای کسب و کار به صورت مکانیزه
3.    ایجاد بسترهای مورد نیاز پشتیبانی تصمیمگیری مدیران سازمانها