هر هفته یک مقاله؛ بررسی مقالات پژوهشی برگزیده مهرالبرز
برای ترقی و پیشرفت هیچ راهی بهتر از تحقیق و پژوهش نیست
آشنا نبودن با انواع مقالات و روش مقالهنویسی، یکی از مشکلات اصلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. برخی از این دانشجویان تلاش میکنند تا با اطلاعات جسته و گریخته که از اساتید یا سایر دانشجویان کسب میکنند، نسبت به آمادهسازی مقالات اقدام کنند. اما از آنجاییکه دانش کافی ندارند، با مشکلات زیادی روبرو میگردند. از این رو، تصمیم گرفتیم که به صورت هفتگی به معرفی مقالات منتشر شده مرتبط از دانشجویان و اساتید مهرالبرز بپردازیم و این مطالب را تحت نام “هر هفته یک مقاله” با مخاطبان وبسایت به اشتراک بگذاریم، با ما همراه باشید.
مقاله علمی پژوهشی چیست؟
مقالات علمی پژوهشی، یکی از مهمترین انواع مقالات داخلی بهشمار میآیند. این مقالات که از نظر ساختار و محتوا از جمله مقالات پژوهشی اصیل (Original article) محسوب میشوند. مقاله علمی پژوهشی به آن دسته از مقالاتی گفته میشود که محقق در آن بهمنظور پاسخگویی به یک سؤال علمی، به انجام پژوهشهای تجربی هدفمند میپردازد. محقق تمام مراحل تحقیقات خود را بهصورت کامل و با جزئیات دقیق گزارش میدهد. این گزارش را که در قالب یک ساختار سازمانیافته شامل چکیده، فرضیات، مطالعات پیشین، روش تحقیق، نتایج و تفسیر نتایج ارائه میشود، مقاله علمی پژوهشی مینامند.
عنوان مقاله: شناسایی و بررسی تغییرات طراحی مبتنی بر مدل سازی اطلاعات ساختمان |
---|
پدیدآورنده: شایان حجت پناه؛احد نظری؛احسان فرصت کار؛محمد معهود |
کلیدواژه: مدل سازی اطلاعات ساختمان، تغییرات طراحی، مدیریت تغییرات، نرم افزار Revit |
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷ |
مجموعه: مدیریت پروژه و ساخت |
چکیده مقاله
پروژه های ساختمانی در حال پیچیده تر شدن هستند، همچنین تغییرات در پروژه های ساختمانی در اکثر پروژه ها اجتناب ناپذیر است. تغییرات در هر مرحله از پروژه به وجود می آیند و اثرات قابل توجهی دارند. ازاین رو شرکت های ساخت و ساز تمایل زیادی به استفاده از مدل سازی اطلاعات ساختمان دارند. استفاده از کامپیوترها منجر به افزایش سرعت، دقت و کاهش هزینه فرآیندهای تکراری و کنترلی خواهد شد. مدل سازی اطلاعات ساختمان امکان ارائه و تجزیه و تحلیل عواقب تغییرات را فراهم می کند و علاوه بر ایجاد هماهنگی هرچه بیشتر بین ذینفعان پروژه، به طور خاص به معماران کمک می کند تا مشکلات طراحی را قبل از اجرا پیش بینی نموده و در جهت رفع آن ها اقدام نمایند.
مدل سازی اطلاعات ساختمان به عنوان یکی از مؤثرترین ابزارهای نوین در صنعت ساخت وساز، تأثیر شایانی در کاهش تغییرات ناخواسته و دوباره کاری ها ایفا می کند. یکی از اشتباهات رایج این است که مدیران تصور می کنند که مدل سازی اطلاعات ساختمان بدون خطا است یا اشتباهات و تغییرات طراحی را کاملا از بین می برد، درحالی که این چنین نیست. در این مقاله به شناسایی و بررسی تغییرات طراحی با استفاده از نرم افزار Revit (که یکی از نرم افزارهای مبتنی بر مدل سازی اطلاعات ساختمان است) می پردازیم.