به گزارش روابط عمومی مهرالبرز، به نقل از خبرگزاری مهر، سیدرسول عمادی، در یک نشست خبری در وزارت علوم، درباره بخش غیردولتی آموزش عالی صحبت کرده است. او اعلام کرده است که در این بخش دو گروه وجود دارد: گروه آموزش عالی غیردولتی و گروه آموزش عالی آزاد. تاکنون، ۳۵۷ مؤسسه آموزش عالی غیردولتی تأسیس شده است، اما تنها ۲۵۵ مؤسسه فعال در کشور باقی ماندهاند و ۱۰۲ مؤسسه منحل شدهاند. وی اعلام کرده است که وزارت علوم با توجه به گزارشهای نظارتی از دانشگاهها، مؤسساتی که عملکرد خوبی دارند، را حمایت میکند و مؤسساتی که با مشکلاتی همچون کاهش دانشجویان روبرو هستند، در کمیسیون پایش عملکرد مؤسسات آموزش عالی غیردولتی بررسی میشوند.
علاوه بر این، عمادی اشاره کرده است که برخی از مؤسسات به دلیل عدم توانایی در مدیریت خود، تقاضای انحلال میدهند و یا با کاهش شدید دانشجویان مواجه هستند و وزارت علوم سعی میکند آنها را ساماندهی کند. همچنین، برخی از مؤسسات به دلایلی مانند تخلفات آموزشی یا عدم تأمین ارکان مؤسسه، هیأت مؤسس، هیأت امنا و رئیس مؤسسه، در کمیسیون مذکور بررسی میشوند و تصمیمی درباره آنها اتخاذ میشود.
علاوه بر این، مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم اعلام کرده است که برای ساماندهی مؤسسات، لازم است آئیننامه و اساسنامه آنها تدوین شود. همچنین، او اشاره کرده است که آئیننامهها و دستورالعملهای گذشته بسیاری وجود دارند و باید یک شیوهنامه استانی برای مدیریت مؤسسات تهیه شود.
وزارت علوم همچنین اعلام کرده است که از سال ۸۷ تاکنون، ۱۰۲ مؤسسه غیرانتفاعی منحل شدهاند و اکنون کمیته تسویه تشکیل شده است تا این موضوع را پیگیری کند. همچنین، آساسنامه دانشگاه سرآمد نیز تهیه و تدویر شده است تا با تغییرات جدید در بخش آموزش عالی غیردولتی سازگار شود. این تغییرات شامل الزامات جدید برای تأسیس و مدیریت مؤسسات، معیارهای ارزیابی عملکرد، نحوه انتخاب رئیس مؤسسه و هیأت امنا، و سایر موارد است.
سیدرسول عمادی همچنین بیان کرده است که وزارت علوم در تلاش است تا با بهبود سیستم نظارت و پایش بر عملکرد مؤسسات آموزش عالی غیردولتی، بهبود و بهینهسازی این بخش را ارتقا دهد. این اقدامات به منظور افزایش کیفیت آموزش عالی و تضمین حقوق و منافع دانشجویان و جامعه در برابر مؤسسات ضعیف و ناکارآمد است.
در نهایت، عمادی اعلام کرده است که وزارت علوم به همکاری و هماهنگی با سایر نهادها و سازمانهای ذیربط در جهت بهبود کیفیت و عملکرد بخش غیردولتی آموزش عالی اهمیت میدهد و در راستای این هدف تلاش خواهد کرد.
بزرگترین پروژه فناوری آموزش عالی در دانشگاههای غیردولتی کشور در حال اجرا است. این پروژه در سه سطح فعالیت دارد: زیرساختهای سختافزاری، تولید دستیار آموزش، و تولید دوقلوی دیجیتال. این پروژه در واقع بزرگترین پروژه فناوری آموزش عالی در دانشگاههای کشور است.
درباره مؤسسات آموزش عالی آزاد نیز اطلاعاتی ارائه شده است. در کل، ۱۸۵ مؤسسه آموزش عالی آزاد وجود دارد، از جمله ۱۰۵ مؤسسه فعال. نیمی از این مؤسسات در تهران فعال هستند و ما سعی میکنیم به ساماندهی این مؤسسات کمک کنیم. برای این منظور، آئیننامه نظارت بر مؤسسات آزاد بازنگری شده و “شناسنامه مؤسسات آموزش عالی آزاد” تهیه و چاپ خواهد شد.
علاوه بر این، برای اولین بار دروس مؤسسات آموزشی آزاد کدگذاری و استانداردسازی شده است و تعداد دروس از ۸۹۰۰ عنوان به ۲۸۰۰ عنوان کاهش یافته است.
همچنین، سامانه یکپارچه مؤسسات آموزش عالی آزاد به زودی راهاندازی خواهد شد. این سامانه به منظور ساماندهی کامل مؤسسات آموزشی آزاد از ابتدا تا انتها طراحی شده است و مؤسسات غیرفعال نیز شناسایی خواهند شد. تا کنون، حدود ۸۵ مؤسسه آزاد غیرفعال شناسایی شده است. عملکرد ۲۸ مؤسسه در کمیسیون پایش بررسی شده است و اعلام خواهیم کرد که غیرفعالی اصولی این مؤسسات چگونه انجام خواهد شد.