به گزارش روابط عمومی دانشگاه مهرالبرز

زمان مطالعه:  ۵ دقیقه

گزارش خبری: پیش‌نشست کنفرانس «دانشگاه آینده در گذر تحول دیجیتال» برگزار شد

اولین برنامه پیش‌نشست کنفرانس «دانشگاه آینده در گذر تحول دیجیتال» با موضوع «مبانی و مفاهیم نظری و فلسفی دانشگاه آینده» به‌طور زنده از تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران پخش شد. این نشست علمی و تخصصی با حضور اساتید برجسته، جناب آقای دکتر هادی خانیکی و جناب آقای دکتر مصطفی تقوی برگزار گردید و به بررسی چشم‌اندازها و چالش‌های دانشگاه‌ها در دنیای دیجیتال و تحول‌های نوین در تولید دانش پرداخت.

در آغاز این نشست، دکتر مصطفی تقوی با بیان اینکه «دانشگاه یک برخواست اجتماعی با کارکردهای گوناگون است»، از ضرورت بررسی تحولات آینده دانشگاه‌ها در پاسخ به نیازهای جامعه و پیشرفت‌های تکنولوژیک سخن گفت. ایشان با در نظر گرفتن این پیش فرض که یکی از کارکردهای اصلی دانشگاه‌ها در آینده همچنان تولید دانش خواهد بود، پرسشی اساسی را مطرح کردند: «تولید دانش در آینده چگونه خواهد بود؟» این پرسش به بحثی گسترده در خصوص روش‌های نوین به‌ویژه نقش فناوری‌های دیجیتال، در تولید و انتقال دانش منجر شد.

دکتر تقوی همچنین به ظهور سیستم‌های اجتماعی و تکنیکی دو بعدی مانند شبکه‌های اجتماعی اشاره کردند که از ترکیب ابعاد انسانی و تکنیکی شکل گرفته‌اند. ایشان خاطرنشان ساختند که شناخت این سیستم‌ها نیازمند کنشگری فعال است و از دانشگاه‌ها خواستند تا در آینده، در عرصه‌های اجتماعی و دیجیتال به نوعی کنشگری مؤثر بپردازند. به عبارت دیگر، دانشگاه‌ها باید به‌عنوان نهادهای پیشرو در دنیای دیجیتال، نقشی فعال و تاثیرگذار در تحولات اجتماعی و علمی ایفا کنند.

در مقابل، دکتر هادی خانیکی با تشکر از دانشگاه مهرالبرز و دانشگاه خاتم که به برگزاری این نشست کمک کرده‌اند، بحث را ادامه دادند و بر این نکته تأکید کردند که در خاورمیانه، صنایع نسبت به دانشگاه ها  در رصد آینده و تحولات آن پیشروتر عمل می‌کنند. این نکته نشان‌دهنده کم توجهی دانشگاه‌های منطقه نسبت به تحولات آینده است .

این پیش‌نشست، نخستین گام در مسیر برگزاری کنفرانس «دانشگاه آینده در گذر تحول دیجیتال» بود که قرار است در پنج محور اصلی برگزار شود. با توجه به تحولات دیجیتال و تغییرات عمده در عرصه‌های علمی و آموزشی، این کنفرانس می‌تواند به بررسی راهکارهای نوآورانه برای آینده دانشگاه‌ها و نقش آنها در تولید و اشتراک دانش بپردازد.

در ادامه این بحث، موضوعات دیگری همچون چالش‌های ساختاری، فلسفی و فناوری دانشگاه‌ها در دنیای دیجیتال مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهایی عملی برای تطبیق دانشگاه‌ها با تحولات سریع ارائه شود.

مشاهده برنامه