هر هفته یک مقاله؛ بررسی مقالات پژوهشی برگزیده مهرالبرز

برای ترقی و پیشرفت هیچ راهی بهتر از تحقیق و پژوهش نیست

آشنا نبودن با انواع مقالات و روش مقاله‌نویسی، یکی از مشکلات اصلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. برخی از این دانشجویان تلاش می‌کنند تا با اطلاعات جسته‌ و گریخته که از اساتید یا سایر دانشجویان کسب می‌کنند، نسبت به آماده‌سازی مقالات اقدام کنند. اما از آنجایی‌که دانش کافی ندارند، با مشکلات زیادی روبرو می‌گردند. از این رو، تصمیم گرفتیم که به صورت هفتگی به معرفی مقالات منتشر شده مرتبط از دانشجویان و اساتید مهرالبرز بپردازیم و این مطالب را تحت نام “هر هفته یک مقاله” با مخاطبان وبسایت به اشتراک بگذاریم، با ما همراه باشید.

مقاله علمی پژوهشی چیست؟

مقالات علمی پژوهشی، یکی از مهم‌ترین انواع مقالات داخلی به‌شمار می‌آیند. این مقالات که از نظر ساختار و محتوا از جمله مقالات پژوهشی اصیل (Original article) محسوب می‌شوند. مقاله علمی پژوهشی به آن دسته از مقالاتی گفته می‌شود که محقق در آن به‌منظور پاسخگویی به یک سؤال علمی، به انجام پژوهش‌های تجربی هدفمند می‌پردازد. محقق تمام مراحل تحقیقات خود را به‌صورت کامل و با جزئیات دقیق گزارش می‌دهد. این گزارش را که در قالب یک ساختار سازمان‌یافته شامل چکیده، فرضیات، مطالعات پیشین، روش تحقیق، نتایج و تفسیر نتایج ارائه می‌شود، مقاله علمی پژوهشی می‌نامند.

عنوان مقاله: بررسی چشم اندازهای پیشرفت صنعت سبز در ایران و جهان
پدیدآورنده: فرناز امین صالحی؛زهرا قربانی نیا؛محمد معهود؛محمد عزیزآبادی فراهانی
کلیدواژه: صنعت سبز، اقتصاد سبز، صنعت، چشم انداز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹
مجموعه: مهندسی ایمنی،بهداشت و محیط زیست
دریافت مقاله

چکیده مقاله

اقتصاد و صنعت سبز به این موضوع اشاره داد که ما مجازیم زندگی باکیفیت تری برای بشر به وجود آوریم. البته تا زمانی که این تلاش در چارچوب رعایت حداقل های محیط زیستی باشد تا شرایط برای زندگی نسل های آینده نیز فراهم باشد. اصولا اقتصاد سبز جایگزین مفهوم توسعه پایدار نیست، بلکه یک عنصر جدایی ناپذیر از سیاستهای اقتصادی در مسیر پایداری است و می توان گفت پیش زمینه الزام برای دستیابی به پایداری است؛ زیرا در برگیرنده سه فاکتور اصلی پیشرفت یعنی توسعه اقتصادی، اجتماعی و محیطی است. اقتصاد سبز بهبود بخش رفاه بشر است و عدالت اجتماعی را سر لوحه قرار می دهد. همچنین موجب کاهش خطرات زیست محیطی می شود. این تعریف کامل و جامعی از اقتصاد سبز است که جایگزین مدل اقتصادی غالب امروز است که نا برابری اجتماعی، رشد زباله و کمبود منابع را تشدید میکند. اقتصاد سنتی تهدید گستردهای برای محیط زیست و سلامت جوامع بشری است، در دهه های گذشته با ظهور مفاهیم تازه ای چون توسعه پایدار، اقتصاد سبز از دل این دو مفهوم سر برآورد و خوشبختانه امروزه برای اکثر دولت ها تبدیل به اولویت شده است. کشورهای توسعه یافته با تغییر بنیان اقتصادی خود به اقتصاد سبز کشور خود را در مسیر توسعه پایدار قرار داده همچنین خود را در برابر چالش های قرن بیست و یک نظیر تغییرات آب و هوایی و نوسانات اقتصادی و کمبود آب مقاوم می سازند.

کتابخانه دیجیتال مهرالبرز چیست؟

امروزه دسترسی کاربران کتابخانه های دانشگاهی به روزآمدترین منابع علمی در کوتاه ترین زمان ممکن، ضرورتی است که این کتابخانه ها را در ارائه پیشرفته ترین خدمات اطلاع رسانی ناگزیر می سازد. کتابخانه ها برای ایفای رسالت سنگینی که در جهت ارایه خدمات اطلاع رسانی نوین بر دوش دارند، نیازمند به کارگیری فن آوری اطلاعات در پیچیده ترین سطوح ممکن هستند. کتابخانه دیجیتال، کتابخانه ای است که منابع و خدمات کتابخانه ای را به صورت دیجیتال در اختیار کاربران قرار می دهد. با توجه به رشد سریع اطلاعات و انتشار حجم عظیمی از منابع علمی و لزوم مدیریت آن ها و نیز نظر به اهمیت و ضرروت دسترسی آسان اعضای هیات علمی، دانشجویان و محققین دانشگاه به این منابع در هر زمان و مکان، کتابخانه دیجیتال موسسه آموزش عالی مهرالبرز راه اندازی شده است.

جهت استفاده از منابع رایگان علمی این کتابخانه و دریافت نام کاربری و رمز عبور می توانید همه روزه با معاونت پژوهشی مهرالبرز با شماره تلفن ۰۲۱۵۷۶۵۸۰۰۰ (داخلی ۲۲۵) تماس یا با ایمیل Ro@mehralborz.ac.ir در ارتباط باشید.

جهت ورود به کتابخانه دیجیتال مهرالبرز کلیک کنید