هر هفته یک مقاله؛ بررسی مقالات پژوهشی برگزیده مهرالبرز
برای ترقی و پیشرفت هیچ راهی بهتر از تحقیق و پژوهش نیست
آشنا نبودن با انواع مقالات و روش مقالهنویسی، یکی از مشکلات اصلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. برخی از این دانشجویان تلاش میکنند تا با اطلاعات جسته و گریخته که از اساتید یا سایر دانشجویان کسب میکنند، نسبت به آمادهسازی مقالات اقدام کنند. اما از آنجاییکه دانش کافی ندارند، با مشکلات زیادی روبرو میگردند. از این رو، تصمیم گرفتیم که به صورت هفتگی به معرفی مقالات منتشر شده مرتبط از دانشجویان و اساتید مهرالبرز بپردازیم و این مطالب را تحت نام “هر هفته یک مقاله” با مخاطبان وبسایت به اشتراک بگذاریم، با ما همراه باشید.
مقاله علمی پژوهشی چیست؟
مقالات علمی پژوهشی، یکی از مهمترین انواع مقالات داخلی بهشمار میآیند. این مقالات که از نظر ساختار و محتوا از جمله مقالات پژوهشی اصیل (Original article) محسوب میشوند. مقاله علمی پژوهشی به آن دسته از مقالاتی گفته میشود که محقق در آن بهمنظور پاسخگویی به یک سؤال علمی، به انجام پژوهشهای تجربی هدفمند میپردازد. محقق تمام مراحل تحقیقات خود را بهصورت کامل و با جزئیات دقیق گزارش میدهد. این گزارش را که در قالب یک ساختار سازمانیافته شامل چکیده، فرضیات، مطالعات پیشین، روش تحقیق، نتایج و تفسیر نتایج ارائه میشود، مقاله علمی پژوهشی مینامند.
عنوان مقاله: شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر عملکرد ارزش محور منابع انسانی در بخش دولتی با رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی |
---|
پدیدآورنده: سمیه نعمتی; احمدعلی خائف الهی ; حسن دانایی; عادل آذر |
کلیدواژه: عملکرد فردی بر ارزش عمومی ، منابع انسانی ، تحلیل سلسله مراتبی فازی |
تاریخ انتشار: ۱۳۹۶ |
مجموعه: مدیریت منابع انسانی |
چکیده مقاله
درزمینه تطور نهضت های مدیریت دولتی، بعد از مدیریت دولتی جدید، نهضت مدیریت ارزش عمومی نضج گرفت که مفهوم نوینی را در خدمت رسانی عمومی و متعاقبا ارزیابی آن معرفی کرد. این پژوهش با اتکا به شاخص هایی که مفهوم ارزش عمومی مطرح می کند، درصدد شناسایی و رتبه بندی شاخص های خدمت رسانی عمومی مبتنی بر مفهوم ارزش عمومی است تا شاخص های اولویت بندی شده ای را جهت ارزیابی عملکرد منابع انسانی در سازمان های دولتی معرفی کند؛ به این منظور معیارها به همراه شاخصهای مرتبط آنها از ادبیات موضوع استخراج شد و جهت سنجش روایی صوری و روایی محتوا در اختیار پنلی از خبرگان قرار گرفت؛ پس از حصول اطمینان از روایی اولیه، 13 عامل موجود در قالب پرسشنامه ای مبتنی بر طیف لیکرت به منظور سنجش روایی سازه (تحلیل عاملی) و پایایی (آلفای کرونباخ) مورد بررسی قرار گرفت، روایی سازه تایید شد و سه شاخص به منظور برقراری پایایی (آلفای بالاتر از 0/7 ) از مجموعه عوامل حذف شدند. ده عامل باقی مانده در قالب ماتریس مقایسات زوجی در اختیار نمونه ای در دسترس از ارباب رجوعان بانک های دولتی (ملی، سپه و کشاورزی) قرار گرفت؛ در تحلیل سلسله مراتبی فازی، شاخص اهمیت قایل شدن به نیاز مردم از معیار رفتار پاسخگو در رتبه نخست و شاخص رفتار شایسته با همکاران از معیار رفتار دموکراتیک در رتبه دهم از دیدگاه اربابرجوعان قرار گرفتند. این اولویت بندی می تواند به عنوان راهنمای برنامه ریزی و عمل در حوزه منابع انسانی مبتنی بر ارزش عمومی در حوزه بانکداری دولتی قرار گیرد.