هر هفته یک مقاله؛ بررسی مقالات پژوهشی برگزیده مهرالبرز

برای ترقی و پیشرفت هیچ راهی بهتر از تحقیق و پژوهش نیست

آشنا نبودن با انواع مقالات و روش مقاله‌نویسی، یکی از مشکلات اصلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. برخی از این دانشجویان تلاش می‌کنند تا با اطلاعات جسته‌ و گریخته که از اساتید یا سایر دانشجویان کسب می‌کنند، نسبت به آماده‌سازی مقالات اقدام کنند. اما از آنجایی‌که دانش کافی ندارند، با مشکلات زیادی روبرو می‌گردند. از این رو، تصمیم گرفتیم که به صورت هفتگی به معرفی مقالات منتشر شده مرتبط از دانشجویان و اساتید مهرالبرز بپردازیم و این مطالب را تحت نام “هر هفته یک مقاله” با مخاطبان وبسایت به اشتراک بگذاریم، با ما همراه باشید.

مقاله علمی پژوهشی چیست؟

مقالات علمی پژوهشی، یکی از مهم‌ترین انواع مقالات داخلی به‌شمار می‌آیند. این مقالات که از نظر ساختار و محتوا از جمله مقالات پژوهشی اصیل (Original article) محسوب می‌شوند. مقاله علمی پژوهشی به آن دسته از مقالاتی گفته می‌شود که محقق در آن به‌منظور پاسخگویی به یک سؤال علمی، به انجام پژوهش‌های تجربی هدفمند می‌پردازد. محقق تمام مراحل تحقیقات خود را به‌صورت کامل و با جزئیات دقیق گزارش می‌دهد. این گزارش را که در قالب یک ساختار سازمان‌یافته شامل چکیده، فرضیات، مطالعات پیشین، روش تحقیق، نتایج و تفسیر نتایج ارائه می‌شود، مقاله علمی پژوهشی می‌نامند.

عنوان مقاله: شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر عملکرد ارزش محور منابع انسانی در بخش دولتی با رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی
پدیدآورنده: سمیه نعمتی; احمدعلی خائف الهی ; حسن دانایی; عادل آذر
کلیدواژه: عملکرد فردی بر ارزش عمومی ، منابع انسانی ، تحلیل سلسله مراتبی فازی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۶
مجموعه: مدیریت ‍‍‍‍منابع انسانی
دریافت مقاله

چکیده مقاله

درزمینه تطور نهضت های مدیریت دولتی، بعد از مدیریت دولتی جدید، نهضت مدیریت ارزش عمومی نضج گرفت که مفهوم نوینی را در خدمت رسانی عمومی و متعاقبا ارزیابی آن معرفی کرد. این پژوهش با اتکا به شاخص هایی که مفهوم ارزش عمومی مطرح می کند، درصدد شناسایی و رتبه بندی شاخص های خدمت رسانی عمومی مبتنی بر مفهوم ارزش عمومی است تا شاخص های اولویت بندی شده ای را جهت ارزیابی عملکرد منابع انسانی در سازمان های دولتی معرفی کند؛ به این منظور معیارها به همراه شاخصهای مرتبط آنها از ادبیات موضوع استخراج شد و جهت سنجش روایی صوری و روایی محتوا در اختیار پنلی از خبرگان قرار گرفت؛ پس از حصول اطمینان از روایی اولیه، 13 عامل موجود در قالب پرسشنامه ای مبتنی بر طیف لیکرت به منظور سنجش روایی سازه (تحلیل عاملی) و پایایی (آلفای کرونباخ) مورد بررسی قرار گرفت، روایی سازه تایید شد و سه شاخص به منظور برقراری پایایی (آلفای بالاتر از 0/7 ) از مجموعه عوامل حذف شدند. ده عامل باقی مانده در قالب ماتریس مقایسات زوجی در اختیار نمونه ای در دسترس از ارباب رجوعان بانک های دولتی (ملی، سپه و کشاورزی) قرار گرفت؛ در تحلیل سلسله مراتبی فازی، شاخص اهمیت قایل شدن به نیاز مردم از معیار رفتار پاسخگو در رتبه نخست و شاخص رفتار شایسته با همکاران از معیار رفتار دموکراتیک در رتبه دهم از دیدگاه اربابرجوعان قرار گرفتند. این اولویت بندی می تواند به عنوان راهنمای برنامه ریزی و عمل در حوزه منابع انسانی مبتنی بر ارزش عمومی در حوزه بانکداری دولتی قرار گیرد.

کتابخانه دیجیتال مهرالبرز چیست؟

امروزه دسترسی کاربران کتابخانه های دانشگاهی به روزآمدترین منابع علمی در کوتاه ترین زمان ممکن، ضرورتی است که این کتابخانه ها را در ارائه پیشرفته ترین خدمات اطلاع رسانی ناگزیر می سازد. کتابخانه ها برای ایفای رسالت سنگینی که در جهت ارایه خدمات اطلاع رسانی نوین بر دوش دارند، نیازمند به کارگیری فن آوری اطلاعات در پیچیده ترین سطوح ممکن هستند. کتابخانه دیجیتال، کتابخانه ای است که منابع و خدمات کتابخانه ای را به صورت دیجیتال در اختیار کاربران قرار می دهد. با توجه به رشد سریع اطلاعات و انتشار حجم عظیمی از منابع علمی و لزوم مدیریت آن ها و نیز نظر به اهمیت و ضرروت دسترسی آسان اعضای هیات علمی، دانشجویان و محققین دانشگاه به این منابع در هر زمان و مکان، کتابخانه دیجیتال موسسه آموزش عالی مهرالبرز راه اندازی شده است.

جهت استفاده از منابع رایگان علمی این کتابخانه و دریافت نام کاربری و رمز عبور می توانید همه روزه با معاونت پژوهشی مهرالبرز با شماره تلفن ۰۲۱۵۷۶۵۸۰۰۰ (داخلی ۲۲۵) تماس یا با ایمیل Ro@mehralborz.ac.ir در ارتباط باشید.

جهت ورود به کتابخانه دیجیتال مهرالبرز کلیک کنید