موسسه QS به عنوان یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در سطح جهان شناخته می‌شود. این موسسه هر ساله رتبه‌بندی بیش از ۱۵۰۰ دانشگاه برتر جهان را ارائه می‌دهد. رتبه‌بندی‌ها براساس معیارهای مختلفی صورت می‌گیرد و اطلاعات مربوط به پژوهشگران و استادانی که در سیستم ارزیابی موسسه ثبت نام کرده‌اند، جمع‌آوری می‌شود. موسسه QS با استفاده از این اطلاعات رتبه‌بندی دانشگاه‌ها را اعلام می‌کند. در این رتبه‌بندی‌ها، نحوهٔ پذیرش و ورود دانشجویان به دانشگاه نیز مورد توجه قرار می‌گیرد. این رتبه‌بندی‌ها به علاوهٔ موسسات، بر اساس برنامه‌های آموزشی، دانشکده‌ها و کالج‌ها نیز صورت می‌گیرد. همچنین، برخی رتبه‌بندی‌ها توسط مجلات، روزنامه‌ها و نیز خود دانشگاهیان و فرهنگیان انجام می‌شود.

در زیر آخرین رتبه بندی سال ۲۰۲۴ دانشگاه های برتر ایران در کنار ۱۰ دانشگاه برتر جهان نشان داده شده است. بصورت کلی دانشگاه های ایران در مقایسه با سال گذشته بهبود داشته است.

روش شناسی رتبه بندی کیو اس (QS)

مؤسسه "کاکارلی سیموندز" در انگلستان مسئول رتبه‌بندی دانشگاه‌ها توسط QS است و از سال 2010 به صورت مستقل فعالیت می‌کند. در روش رتبه‌بندی جدید QS، از سه شاخص جدید استفاده می‌شود که شامل:

توسعه پایدار

اشتغال فارغ‌التحصیلان

شبکه پژوهش بین‌المللی

 این رتبه‌بندی بر اساس اطلاعات علمی انتشارات دانشگاه‌ها از پایگاه استنادی اسکوپوس در بازه زمانی ۵ ساله و استنادات در بازه زمانی ۶ ساله محاسبه می‌شود. شاخص‌های استفاده شده در رتبه‌بندی QS جهانی ۲۰۲۴ به همراه تغییرات آنها در جدول زیر آمده است.