رشته مهندسی کامپیوتر
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر
در رشته مهندسی کامپیوتر، سختافزار، اصول محاسبات و مهندسی برق مورد مطالعه قرار میگیرند. دانشجویان نقش مهندسی را در جامعه آزمایش میکنند و موضوعهای مختلفی را از محاسبات ابری گرفته تا الگوریتمهای کاربردی هدف قرار میدهند. با کسب مهارتهایی در زمینه حل مسئله هوشمندانه و همچنین آنالیز و پیادهسازی، دانشجویان آماده میشوند تا طراحی رباتها و ابرکامپیوترها را انجام دهند، سیستمهای نرمافزاری جدید بسازند و در بسیاری از زمینههای مرتبط دیگر به فعالیت بپردازند.
رشته مهندسی کامپیوتر از علوم کامپیوتر، مهندسی و ریاضیات برای ارزیابی مسئلهها و طراحی راهحلهایی برای سیستمهای دیجیتال استفاده میکند. به دلیل اینکه حوزه کامپیوتر بسیار گسترده است، دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر در خصوص نرمافزار، سختافزار و زمینههای مرتبط با آنها نظیر سیستمهای تعبیه شده، اپلیکیشنها، مدارهای الکترونیکی و ریزپردازندهها موارد لازم را میآموزند. با یک برنامه تحصیلی منعطف و وجود بسیاری از درسهای اختیاری، میتوان رشته مهندسی کامپیوتر را در حوزهای تخصصیتر و محدودتر متمرکز کرد و مظابق علاقه خود آن را ادامه داد.
رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرمافزار، مناسب افرادی است که به برنامهنویسی و طراحی الگوریتم علاقهمند هستند. این افراد باید با مفاهیم اولیه دروس ریاضی دبیرستان آشنا باشند. علوم مرتبط با کامپیوتر مانند بسیاری از علوم، خیلی زود بهروز میشوند، و کسانی که تصمیم دارند در این رشته فعالیت داشته باشند، باید علاقه و پشتکار زیادی به خرج دهند و دائماً مطالب جدیدی را فرا بگیرند.
گرایشهای رشته مهندسی کامپیوتر برای ادامه تحصیل چه هستند؟
گرایشهای مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر عبارتند از:
- نرمافزار
- سختافزار
- علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
لازم به اشاره است که در این مقطع، گرایش نرمافزار به برنامهنویسی و گرایش سختافزار به کنترل و طراحی سختافزار میپردازد. در گرایش علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات نیز به مباحث نظری کامپیوتر پرداخته میشود. فارغ التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر معمولا در مقطع ارشد و دکتری به رشتههای میان رشتهای، مانند بیوانفورماتیک روی میآورند. گرایشهای مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر نیز عبارتند از:
- نرمافزار
- معماری کامپیوتر
- هوش مصنوعی
- علوم کامپیوتر
- الگوریتم و محاسبات
- بیوانفورماتیک و IT
کاربرد این رشته در جامعه
مراکز بخش خصوصی و وزارتخانهها و تمامی موسسات دولتی و بانکها بازار کار مناسبی برای فارغ التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر هستند. بانکها، ادارات دولتی و شرکتهای کامپیوتری همواره به نیروی متخصص و فارغ التحصیل این رشته نیاز دارند.
یک فارغ التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر میتواند در کارهایی که در آن خدمات کامپیوتری عرضه میشوند شاغل شود. البته یک مهندس کامپیوتر قادر است خودش کارآفرینی کرده و شرکتی را تاسیس کند تا از این طریق خدمات برنامهنویسی، طراحی وبسایت، توسعه نرمافزارهای موبایل و موارد متعدد دیگری را ارائه دهد.
فارغ التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر، میتواند در هر یک از مشاغلی که در ادامه آمدهاند نیز شاغل باشد:
- برنامهنویسی کامپیوتر
- تحلیلگر و طراح نرمافزار
- کارشناس پایگاه داده
- توسعهدهنده اپلیکیشنهای موبایل برای پلتفرمهای گوناگون
- مدیر سایت
- طراح و توسعهدهنده وب
- کارشناس شبکه
- متخصص امنیت اطلاعات
- تحلیلگر سیستمهای کامپیوتری
- مدیر شبکه
- انیماتور